Акценти
Начало / Общество / Има ли война за боклука в Плевен?

Има ли война за боклука в Плевен?

Тази нощ в Плевен са запалени и напълно са изгорели  шест контейнера за битови отпадъци. Според управителя на фирма FCC България – Иво Георгиев, палежът е умишлен. Имало е опити да бъдат запалени и други шест контейнера.

Това не е първият злоумишлен палеж на съдове за смет  в града. Преди около месец за една нощ бяха подпалени и изгоряха 21 контейнера, които фирмата подмени за собствена сметка.

Тези посегателства започват да приличат на война за боклука на Плевен, предвид факта, че предстои да бъде обявена нова обществена поръчка за сметосъбирането и сметоизвозването. Колкото и да се твърди, че парите били малко и това определя донякъде нивото на чистотата в града, става въпрос за милиони. До 2.5 млн.лв. може да задели Община Плевен за тази дейност, стана ясно само преди дни на среща с управителите на фирмите, които досега я извършват –  „FCC България” ЕООД, „Чистота” ООД, „Паркстрой” ЕООД  и „Астон сервиз” ООД.

И докато атовете се ритат къде и как да отидат парите за почистването, плевенчани ще теглят  защото контейнерите за смет са недостатъчни и се препълват, защото са счупени и мръсни, защото явно няма контрол и санкции, които да спрат тези посегателства.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...