Акценти
Начало / Политика / Илияна Йотова награди победителите в конкурса „Познавате ли ЕС”

Илияна Йотова награди победителите в конкурса „Познавате ли ЕС”

Евродепутатът Илияна Йотова награди днес победителите от Плевен, участвали в конкурса „Познавате ли ЕС?“, организиран от Европейския информационен офис Илияна.инфо.

От Плевен в конкурса участваха отбори на ученици от ДФСГ „Интелект”, които преминаха през трите компонента на конкурса – тест „Познавате ли ЕС”, последван от интервю, на което също трябваше да покажат познания за ЕС и институциите му, и третият етап е есе на тема „Защо се гордея, че съм българин в страна член на ЕС”.

IMG_0457Илияна Йотова - Плевен

В много оспорвана надпревара първо място спечели отборът на единадесетокласниците Йоана Русева, Симона Димитрова и Миглен Манов. Днес те получиха от Илияна Йотова символичните си бордни карти, с които ще летят до Брюксел, за да посетят Европейския парламент.

Посещението им е планувано за 16 и 17 септември и ще бъде посветено на Деня на независимостта на България, съобщи Илияна Йотова. Заедно с плевенските младежи в Брюксел ще бъдат и ученици от Априловската гимназия в Габрово. Подготвили сме цял празник с автентичен български фолклор от Южна България, представяне на Априловската гимназия и други инициативи, чиято цел е да популяризираме България сред евродепутатите, сподели Йотова.

IMG_0448Илияна Йотова - Плевен

Тя проведе сърдечен, свободен разговор с младежите, като се поинтересува какви трудности са срещнали при подготовката си за конкурса и ги посъветва да ползват информацията от официалния сайт на ЕП. „Той е разработен много добре, има информация на всичките официални за ЕП езици, между които е и българския”, обясни евродепутатът.

Илияна Йотова обеща, че практиката на подобни конкурси ще продължи и ще се радва в тях да се включат повече училища от града.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...