Акценти
Начало / Последни новини / Илина Иванова пред дебют на международния ринг

Илина Иванова пред дебют на международния ринг

Боксьорката от плевенския клуб Мизия 80 – Илина Иванова е вече национална състезателка. Поканата да стане част от селекцията на женския национален отбор на България дойде лично от старши треньора Фикрет Ереджебов. Изборът на селекционера не е изненада, а напълно закономерен, тъй като плевенчанката е шампионка на България в категорията до 69 кг. Повод за повиквателната са две сериозни изпитания за родните ни боксьорки – международния турнир „Балкан“ и европейското първенство. Това ще са първите участия на Иванова в международни състезания.

„Очаквам от Илина добро представяне. Липсва й опит на международния ринг. Всяко начало е трудно. Трябва обаче да преодолее напрежението и да повярва във възможностите си. Убеден съм, че като потенциал не отстъпва на най-добрите“, категоричен е треньора й Александър Владимиров, световен шампион за професионалисти, президент и треньор на БК Мизия 80.

Международният турнир „Балкан“ ще се проведе в периода 3-9 октомври в София. Европейското пък е през ноември пак в столицата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...