Начало / Общество / Изхвърлени животински отпадъци са намерени в близост до Плевен

Изхвърлени животински отпадъци са намерени в близост до Плевен

Животински отпадъци са били изхвърлени в близост до Плевен. Това стана ясно по време на редовната оперативка в Община Плевен. Животинските отпадъци са в чували, които са захвърлени в района на старо сметище, намиращо се в близост до историческия мост над река Вит до Ясен.

Сигналът за проблема е подаден в Общината от Областна дирекция Безопасност на храните (ОБДХ). Началникът на отдел „Екология“ инж. Павлина Тодорова обясни, че местната администрация не е оторизирана да унищожава подобни отпадъци, тъй като не е екарисаж. Мерките, които могат да бъдат взети, са животинските отпадъци да бъдат загробени в яма, тъй като и екарисажът в Шумен не работи.

оперативка Община Плевен

Институциите, които могат да вземат отношение към проблема, са Областна дирекция Безопасност на храните и Регионална здравна инспекция, но от ОБДХ са препратили сигнала към Общината. Предстои да се вземат спешни мерки, тъй като предстоят проверки от РИОСВ – Плевен за чистотата в града, а и на речните корита.

На този етап няма информация откъде са се появили животинските отпадъци, а и охраната в района на историческата забележителност не е видяла нищо.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...