Акценти
Начало / Икономика / Изработват рейтингова класация на фирмите в областта

Изработват рейтингова класация на фирмите в областта

Рейтингова класация на предприятията от средния и големия бизнес в област Плевен ще изработят от Инспекцията по труда, съобщи днес на пресконференция директорът Борис Петков. „Целта е фирмите, които са създали добри и безопасни условия на труд и изплащат редовно заплати да получат своето заслужено място напред в тази класация. Колкото по-висока е рейтинговата оценка на фирмата, толкова по-рядко тя ще бъде проверявана”, обясни Петков.

Предстои да бъдат изработени въпросници за самооценка, които ще се попълват от работодателите и на базата на тях ще се извършва класацията. Борис Петков обърна внимание, че самото попълване на въпросниците ще има дисциплиниращ ефект, тъй като работодателите ще могат да проверят доколко са запознати с трудовото законодателство и в каква степен изпълняват разпоредбите му.

Такава рейтингова класация ще бъде извършена от инспекциите по труда в цялата страна. Петков припомни, че преди малко повече от 10 години в Инспекцията по труда в Плевен е правен опит за подобна класация.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...