Акценти
Начало / Крими / Изправят рецидивист пред съда в Плевен за пореден грабеж

Изправят рецидивист пред съда в Плевен за пореден грабеж

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла обвинение срещу многократно осъждания Николай Р., на 63 години, който на 21.02.2017г., около 22.30 часа, в с.Гиген, обл.Плевен,  отнел от79-годишния  Данаил Г. 30 лв. във вид на монети. При обира нападателят употребил сила.

На 21.02.2017 г. вечерта обвиняемият посетил питейно заведение в с.Гиген, стопанисвано от пострадалия. Около 22.15 часа всички посетители си тръгнали, включително и обвиняемия. Пострадалият се приготвил да си ляга, тъй като обитавал същото помещение, където спял на един фотьойл. В този момент Николай Р. отново влязъл в заведението и поискал да му даде алкохол. Подразнен от отказа и повлиян от изпития преди това алкохол, обвиняемият се нахвърлил върху мъжа със закани за саморазправа и обиди, нанесъл му множество удари с юмруци и ритници по лицето, по тялото, по ръцете и краката. В един момент видял на бар-плота кухненски нож, взел го, насочил го към корема на пострадалия и тръгнал заплашително към него, с думите: „Давай парите, ще те убия!“. В станалото сборичкване пострадалият  успял да издърпа ножа, при което се порязал по лявата ръка. Тогава обвиняемият минал зад бара и взел монетника, в който имало общо 30 лева на монети, и избягал.

 По искане на прокуратура Николай Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...