Начало / Крими / Изправят пред съд жена опитала да убие съпруга си

Изправят пред съд жена опитала да убие съпруга си

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 60-годишната Росица М., която на 30.05.2017г. в гр.Плевен, в семейното им жилище, направила опит умишлено да умъртви съпруга си.

Обвиняемата живеела със съпруга си, но през последните години здравословното й състояние се влошило. През март 2016 г. тя претърпяла мозъчен инфаркт и започнала да употребява значително количество лекарствени препарати. Наред с влошеното здравословно състояние, обвиняемата започнала да изпитва чувство на ревност и да се държи агресивно спрямо съпруга си.

На 30.05.2017г. пострадалият  се прибрал от работа и влязъл в стаята си. Малко след това обвиняемата отишла при него и  започнала да му отправя обвинения,  че имал  връзка с друга жена. Пострадалият  седял пред компютъра и не й обърнал внимание. Афектирана от това, обвиняемата го ударила с мобилен апарат. След  това побягнала към стаята, която обитавала и затиснала вратата. Минути по-късно обвиняемата отишла в коридора и отново започнала да обвинява съпруга си за здравословното и психичното си състояние. Пострадалият също излязъл в коридора и я  предупредил, че ако  пак посегне да го удари, той също ще прибегне до физическа разправа. След това предупреждение, обвиняемата видимо се успокоила и влязла в стаята си.

Към 17.00 часа, след като дъщеря им излязла от апартамента, обвиняемата, въпреки че била употребила лекарства, изпила около 100 гр. коняк. Взела от стаята си флакон с лютив спрей и кухненски нож. Отишла в стаята, която обитавал съпругът й и му казала, че ще излиза, след което се приближила до него и започнала да го пръска в лицето. Той инстинктивно опитал да се предпази, като издърпал покривката на леглото и я поставил пред себе си. Докато се опитвал да се предпази, обвиняемата му нанесла удар с кухненския нож в областта на гръдния кош, след което побягнала навън.

По искане на прокуратурата обвиняемата е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, информират от Окръжна прокуратура – Плевен.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...