Начало / Крими / Изправят пред съда мъж, разбил няколко кафе автомата в Плевен

Изправят пред съда мъж, разбил няколко кафе автомата в Плевен

По обвинение на Районна прокуратура – гр. Плевен мъж е предаден на съд за извършена от него кражба в условията на опасен рецидив. В съда е внесен обвинител акт срещу 34-годишен мъж за кражба на различни суми пари, при условията на продължавано престъпление, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

Обвинението срещу Цветан П. е за това, че в периода 29.12.2015 г. – 05.01.2016г. в град Плевен, при условията на продължавано престъпление и условията на опасен рецидив, чрез използване на ножица за метал и клещи и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, извършил четири кражби на различни суми пари на обща стойност 490 лева от кафе автомати, собственост на един и същ търговец в града. Четирите престъпления са извършени през кратък период от време и по сходен начин. По този начин обвиняемият си е осигурявал средства за задоволяване на текущите си нужди. Последното му престъпно посегателство останало недовършено, поради намесата на служители на ОД на МВР – Плевен, които задържали обвиняемия по време на извършване на деянието.

В хода на досъдебното производство на обвиняемия Цветан П. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...