Начало / Общество / Изправят пред съда мъж за опит за убийство в Никопол  

Изправят пред съда мъж за опит за убийство в Никопол  

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу А. Д., който на 12 юли 2017 г. в град Никопол, област Плевен, на улица „Христо Ботев“ направил опит умишлено да умъртви 27-годишния М. М.

Към 2016 г. жената на обвиняемият  напуснала дома им и заживяла на съпружески начала с М. М. в друго населено място. На 12.07.2017 г. двамата пристигнали в град Никопол на гости. Около обяд решили да посетят градския плаж край река Дунав, където по това време били пристигнали и обвиняемият заедно с неговите и на брат му деца.

Между двамата мъже възникнало спречкване, при което М.М. приближил А.Д и му ударил шамар в лицето. Обвиняемият, извикал на децата и племениците си да тръгват, като казал, че ще се обади в полицията и всички вкупом поели по ул. „Хр. Ботев“. Тогава М.М. побягнал след групата, настигнал А.Д., хванал го за гърлото и го заплашил да не ходи в полицията. Двамата влезли в спор и се сбили. Обвиняемият извадил сгъваема ножка и нанесъл множество удари в тялото на М. М. След нанесените удари с ножката, обвиняемият започнал да се оттегля към моста, но М. М. открил в тревната площ парче метална тръба, която взел, настигнал А.Д.и го ударил с тръбата. В този момент служителите на МВР видели двамата биещи се мъже и предотвратили развитието на саморазправата. Пострадалият М. М. бил откаран спешно в болнично заведение в град Плевен, където била извършена спешна оперативна намеса и бил спасен животът му.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Грипна епидемия обявиха в област Плевен

От 24 януари (сряда) до 31 януари 2024 г. в област Плевен е обявена грипна ...