Акценти
Начало / Крими / Изправят пред съда бащата, който наби съученици на сина си в НУИ „Панайот Пипков”

Изправят пред съда бащата, който наби съученици на сина си в НУИ „Панайот Пипков”

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда  обвинителен акт срещу баща, който миналата година нахлу в НУИ „Панайот Пипков” в Плевен, наби и заплаши с убийство двама съученици на сина си.

Инцидентът стана на 15.02.2016 г. Синът на обвиняемия – Ц. А., тогава ученик в VІІ клас в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” гр.Плевен, бил във влошени отношения с   пострадалия  М. М., ученик в ІХ „в” клас в същото училище. При срещите си в училището момчетата си разменяли обидни думи.

На 15.02.2016г. около 17.10 часа, по време на междучасие между пети и шести учебен час, пострадалият М. М. и пострадалият Г. Г.   срещнали Ц. А. пред кабинета по информационни технологии, намиращ се срещу кабинета по скулптура, като между тях възникнало спречкване, при което М. М . и Ц. А. се сбили. Боят бил прекратен от намесата на учителка, която разделила момчетата. След случая  Ц. А. се обадил на баща си – обвиняемия Милен А.,  и му казал, че е бил набит от две момчета. Незабавно бащата пристигнал в училището. Заварил сина си на тротоара пред училището, който му казал, че се чувствал зле, обяснил къде се намира  кабинета по скулптура, където следвало да са и двете момчета. Ядосан бащата  нахлул в кабинета по скулптура, изкрещял на двете момчета в стаята – „Кой би сина ми?!Ще го убия!” „Ще ви убия бе!”, „Ако кажете на родителите си, не ме интересува,  ще убия и вас, и тях”. След което ударил едното момче – М. М. със  стол по гърба. Хвърлил стола и се насочил към другото момче  Г. Г.,  изкрещял „Ти ли би сина ми?!” и му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. След случая и намесата на учители, бащата си тръгнал.

 Двете пострадали момчета си тръгнали от училището, като преди това споделили, че се страхували да не би обвиняемият да ги причака някъде и да изпълни заканите си, но напуснали сградата на училището, без от училищния персонал да уведомят родителите им, компетентните органи и без придружител.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...