Акценти
Начало / Крими / Изправят на съд мъж, направил опит за отвличане на момиче в Плевен

Изправят на съд мъж, направил опит за отвличане на момиче в Плевен

Срещу 46-годишния Димитър Д.,  опитал да отвлече непълнолетно момиче, Окръжна прокуратура-Плевен е внесла в съда обвинителен акт. Обвинението срещу него е за това, че на 18.06.2015 г. в град Плевен се опитал да отвлече непълнолетно, 17-годишно момиче. Той е обвинен и за отнемане на мобилен телефон, СИМ карта, дамско  портмоне и парична сума  от 60 лева – всичко на обща стойност 179 лева, които били на момичето.

Обвиняемият многократно е осъждан за тежки умишлени престъпления – кражби, телесна повреда и хулиганство. Пострадалото момиче живеело с баща си, втората му жена и техния син. На 17.06.2015 г.  пристигнала в гр. Плевен с автобус, където се срещнала със свои приятели от  Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Плевен, в който  била настанена за период от 1 година и 6 месеца /до декември 2014 г/. Момичето и обвиняемият  се запознали по време на престоя й в ЦНСТ. Обвиняемият разбрал за нейното пристигане в  Плевен и си уговорили среща по телефона.

На следващия ден обвиняемият отново позвънил на приятелите и като  бил раздразнен, че криели момичето. Същата вечер момичето и приятелите и били  на пейка пред сградата на Центъра, когато към тях се приближил обвиняемия, видимо пиян и агресивно настроен. Започнал да отправя обиди, псувни и да заплашва  момичето.   След това започнал със сила да  я дърпа, за да я принуди да тръгне с него, но момичето отказвало. Обвиняемият решен да преодолее съпротивата й и да я качи насила в чакащото го такси, като я вдигнал на ръце и я понесъл към колата. Момичето  се дърпало и крещяло, при което мъжът  я изпуснал и тя паднала на земята. За да сломи съпротивата й, той започнал да й нанася удари с юмруци в областта на тялото и главата и да я рита с крака по цялото тяло. Изплашени, приятелите й  извикали медицинската сестра на ЦНСТ, която сигнализирала за случващото се на телефон 112 и на Спешна помощ.  Като разбрал това обвиняемият бързо тръгнал към таксиметровия автомобил, като взел от пейката вещите на момичето.

В момента Димитър Д. е в Затвора  гр. Плевен. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...