Акценти
Начало / Икономика / Изплащането на влоговете от КТБ започна спокойно в Плевен

Изплащането на влоговете от КТБ започна спокойно в Плевен

SAM_6313-влогове КТБСпокойно започна днес, 4 декември, изплащането на гарантираните влогове от КТБ в Плевен. Репортерската ни проверка показа, че след 9 часа нямаше особено струпване на хора, на места по нищо не личеше, че денят е различен от останалите. В отделни банки се бяха се събрали до десетина човека, които чакаха на опашка вътре в банковия офис. Другаде групичка от няколко човека пушеха отвън, докато им дойде редът. Имаше полицейско присъствие от двама служители на реда в пространството между Банка ДСК и ЦКБ, където в малък периметър са струпани офисите на няколко банки.

Някои банки приемат клиенти във всичките си клонове, други – само в определени. На входовете са поставени списъци с адресите на офисите, където се изплащат влоговете. Там, където това се случва на място, списъците са с последните цифри на ЕГН-та за физическите лица и последната цифра на ЕИК или БУЛСТАТ – за юридическите лица.

Вложителите се обслуждат от понеделник до петък в 9 търговски банки: Банка ДСК ЕАД; Обединена българска банка АД;  Юробанк България АД; Райфайзенбанк (България) ЕАД; Алианц Банк България АД;  УниКредит Булбанк АД; Централна кооперативна банка АД;  СИБАНК ЕАД;  Първа инвестиционна банка АД.

За получаване на пари е нужен документ за самоличност. На място се подписва декларация за липса на обстоятелства, водещи до изключване от гаранция.

Хората многократно бяха призовавани, ако нямат спешна нужда, да не теглят парите си в първите дни.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...