Начало / Последни новини / Изобор и Класик с вицешампиони, плевенчани и с три бронзови медала

Изобор и Класик с вицешампиони, плевенчани и с три бронзови медала

Силно представяне на борците в класическия стил от Плевенска област в държавното лично първенство за момчета. По един вицешампион за Изобор и Класик /Белене/, а плевенчани спечелиха и три бронзови медала. Сториха го в бургаската зала „Никола Станчев“, на чийто тепих се сбориха близо 200 състезатели от 30 родни клуба.

От възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки в Изобор /Плевен/ най-силно се представи Галин Иванов. Той завоюва сребърен медал в категорията до 41 кг след три победи и загуба на финала от представителя на домакините Борислав Митев. Класирането на Галин е подвиг, тъй като само до преди месец той бе с гипсирана ръка.

Янис Иванов донесе второ място за беленския клуб. При 75-килограмовите, възпитаникът на треньора Момчил Ганчев надви трима и отстъпи на финала на Атанас Терзийски от Самоков. Тук съотборника му Петър Андреев е 11-и.

При най-леките /35 кг/ Кристиян Йоцов от плевенския тим се окичи с бронзов медал. Той надви трима съперници, но на полуфинала бе сериозно ощетен срещу самоковлията Радослав Кърнолски, което му отне участие във финала. По сходен начин от битката за титлата бе спрян и съотборника му Николай Атанасов /38 кг/. Той победи двама, но в схватката с Мартин Гергов реферите удариха рамо на състезателя от Оряхово и плевенчанина трябваше да се задоволи с третото място. Същият сценарий донесе само бронзов медал за Мартин Асенов /44 кг/. И той стартира с две победи, но на полуфинала бе ощетен срещу пловдивчанина Стилиян Дерменджиев. Двама от Изобор останаха на крачка от медалите. Антоан Мотовски /75 кг/ и Борис Божедаров /48 кг/ завършиха пети с по две победи и загуби. Със същите показатели Николай Георгиев /48 кг/ е седми. Едуард Горанов /52 кг/ и Ивайло Юсейков /57 кг/ биха и загубиха по веднъж за осмо място.

„От 11-те ни състезатели, 8 дебютираха в тази възрастова група. Показаха, че имат потенциал. Заради контузии не участваха двамата ни добри борци в тежките категории. Стана силно първенство, но съдийството беше посредствено. Надявам се за лятното състезание да сме в пълен състав и Изобор да е в призовата тройка. Предстоят схватките при кадетите, където ще сме с „железен“ тим“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...