Акценти
Начало / Крими / Измамник сr призна, че опитал да измъкне 64 000 евро с фалшиви документи

Измамник сr призна, че опитал да измъкне 64 000 евро с фалшиви документи

съдебна_зала

В Окръжен съд – Плевен е внесено за одобрение споразумение за прекратяване на наказателно производство между Окръжна прокуратура – Плевен и обвиняемия Р.А.Р., с което мъжът се признава за виновен в опит да получи ипотечен кредит в размер на 64 евро чрез използване на фалшиви документи, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

В периода 15.07.2011 год. – 1.08.2011 год. пред служител на „Уникредит Булбанк”АД в Плевен обвиняемият представил неистински трудов договор с месечно възнаграждение от 2 380 лв. , неистинско удостоверение, с което удостоверява, че работи като управител на фирма „Кри-си транс”. ПРед служителя на банката мъжът представил и неистинска годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за 2010 год., на която било отбелязано,че данните са подадени по електронен път и са подписани с електронен подпис, без входящ номер, на която е придаден вид, че е заверена от ТД на НАП – В.Търново, офис Плевен.

Целта на измамата била мъжът да получи ипотечен кредит в размер на 64 000 евро.

Производството срещу обвиняемия е прекратено, след като той се признал за виновен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...