Акценти
Начало / Икономика / Изложение за малкия и среден бизнес с успешни европроекти се проведе в Плевен

Изложение за малкия и среден бизнес с успешни европроекти се проведе в Плевен

Областният информационен център в Плевен даде възможност на малки и средни предприятия, включили се в различните инициативи на националната кампания „Успешни заедно“, да представят своите продуктите и услуги на изложение, с което беше закрита националната кампания „Успешни заедно“ в област Плевен.

Четирима производители и петима представителите на сектора на услугите приеха предизвикателството да споделят в рамките на събитието своя положителен опит в проектната работа и да насърчат колегите си да търсят финансова подкрепа от еврофондовете, за да осъществят бизнес идеите си, сподели Николета Минчева, експерт „Комуникация и информация“ в ОИЦ – Плевен.

024изложение оиц

Изложението на открито впечатли с пъстротата на изнесените продукти и привлече вниманието на стотици плевенчани. Те имаха възможност да получат пряко от изпълнителите подробна информация за отлично реализирани проекти с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Тематичният спектър е много широк – постигнати са технологично обновяване и енергийна ефективност, наети са работници и служители по мерките за субсидирана заетост, подобрени са професионалните знания и умения и ключови компетентности на работещите. Две от фирмите започват работа благодарение на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност и стартиране на собствен бизнес. Стойността на безвъзмездната финансова помощ варира от около 16 000 лв. до почти един милион лева за отделен проект, каза още Николета Минчева.

Повечето от участниците в събитието се поздравиха с пореден успех – проектните им предложения по процедура „Ново работно място 2015“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са получили висока оценка и ще подпишат договори за финансова подкрепа.

Кампанията „Успешни заедно“ е организирана от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ в България

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...