Акценти
Начало / Култура / Изложби, представяне на книги и балетен спектакъл тази седмица в Плевен

Изложби, представяне на книги и балетен спектакъл тази седмица в Плевен

Седмичният културет календар на Община Плевен започва с изложба на открито по случай 140 години от подписването на Манифеста за обявяването на Руско-турската война 1877-1878 г. Тя ще бъде открита в 11 часа на входа на Къща музей „Цар Освободител Александър II”.

Също днес, 24 април, от 17 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена изложа гоблени под мотото „Картини, нарисувани с игла”. Тя е организирана от Регионален исторически музей – Плевен и Народно читалище „Извор – 1959” – Плевен

Премиерното представление на балетния спектакъл „Куклената фея” по проект на Маня Николова  и финансиран от Община Плевен е тази вечер, 24 април. Той ще бъде представен от 19 часа в зала „Емил Димитров на читалище „Съгласие”.

Във вторник, 25 април, акордеонен концерт ще изнесат студенти от Националната музикална академия и ученици от НУИ „П. Пипков” – Плевен. Началото е от 11 часа в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

От 16.30 часа във вторник в  ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”ще започне юбилейния поетичен рецитал на Рита Генадиева
В четвъртък, от 16:30ч. в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” ще е представянето на  новата стихосбирка „Плач на жерави” на Георги Стойков. Организатор е Дружество на писателите.

 В петък, 28 април, от 16 часа в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” е представянето на новите книги на Никола Филипов – театровед и литературен критик от Ловеч, съвместно с Дружество на писателите – Плевен.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...