Акценти
Начало / Култура / Изложби и концерти тази седмица в културния афиш на Плевен

Изложби и концерти тази седмица в културния афиш на Плевен

Културният афиш тази седмица в Плевен ще бъде открит с камерна изложба по повод 115 години от рождението на Евгений Босилков. Тя ще бъде открита на 16 ноември ,понеделник,  от 17 ч в Регионален исторически музей.  В експозиция „Нова и най-нова история” на Регионален исторически музей – Плевен ще бъдат показани лични вещи на българина, провъзгласен за блажен на католическата църква от папа Йоан Павел II.

На 17 ноември, вторник, от 17 ч в ХГ „Илия Бешков” ще бъде открита изложба на скулптора Атанас КолевРоден под Тепетата, днешен австриец, Атанас Колев е скулптор познат на европейските музеи и частни колекционери. Организатор и художествен директор на ежегодния Международен симпозиум „Ателие на Дунав“, който от 2006 г. се провежда в гр. Пьохларн, родното място на експресиониста Оскар Кокошка.

Концерт от популярни госпъл хорове в изпълнение на Общински хор „Гена Димитрова” ще се състои на 18 ноември, сряда, от 18 ч.в  зала „Катя Попова”. Солисти  ще са Милена Йотова, Боряна Бешева, Виолета Боянова, Снежана Димитрова, Нора Стефанова, Ценка Маркова, Дани Меса, Иван Атанасов. Входът е свободен.
На 19 ноември, четвъртък, от 16:30 ч. ХГ «Дарение Светлин Русев» ще започне паметна вечер, посветена на 90 години от рождението на поета Вътьо  Раковски. Организира се от Дружество на писателите – Плевен. Ще прозвучат изпълнения на гражданска поезия, интимна лирика и преводи от Вътьо Раковски.

На 20 ноември, петък, 16 ч.  В ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще започне цигулков концерт. Солист е Санджар Сапаев, на рояла ще е Мария Елена Средева. В програмата ще прозвучат произведения на Бах, Моцарт и др.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...