Акценти
Начало / Култура / Изложба с фотографии и постери на плевенски ученици представят в РИМ – Плевен

Изложба с фотографии и постери на плевенски ученици представят в РИМ – Плевен

От 16 до 19 ноември в Регионален исторически музей – Плевен се проведоха областните инициативи „Светлина и Природа“, посветени на Международната година на Светлината и светлинните технологии – 2015 г. Дейностите бяха предназначени за ученици от прогимназиален и гимназиален етап, както и за учителите, преподаващи предмета „Физика и Астрономия“.

В рамките на тези инициативи са експонирани в направление „Природа“ на РИМ – Плевен, изложби за фотографии и за постери, направени от учениците от Плевен, Кнежа, Белене, Никопол, Червен бряг и Искър. Фотографиите и постерите ще бъдат експонирани в направление „Природа“ на РИМ – Плевен до 27 ноември, включително.

Организатор на събитията бе Регионален инспекторат по образованието – Плевен, а сътрудници  – Регионален исторически музей – Плевен, направление „Природа“, съюз на физиците в България (клон Плевен), Висши учебни заведения (СУ „Св. Климент Охридски“, физически факултет).

Иво Джокин – директор на Общински център за извънкласни дейности (с. Байкал, община Долна Митрополия), предостави изложба от фотографии „Отвъд крушката“, направена по основен проект на ЮНЕСКО, по повод Международната година на Светлината и светлинните технологии. Интересът към проведените инициативи беше значителен, показател за което е големият брой участници във всяка от тях.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...