Акценти
Начало / Новините в снимки / Изложба на стари оръжия привлече вниманието на председателя на ОбС – Плевен

Изложба на стари оръжия привлече вниманието на председателя на ОбС – Плевен

Председателят на Общински съвет Плевен – Мартин Митев, беше сред първите посетители на организирания Музей на открито днес в Плевен.
Музеят на открито под наслов „Да докоснем историята” е организиран от регионалния клуб в Плевен на Национално дружество „Традиция” съвместно с Военен клуб – Плевен. Представени са къси и дълги огнестрелни оръжия. Посетителите могат да видят френската пушка система Гра, която е от 1874 година, както и пушката Шаспо, която е използвана при боевете в Плевен и Шейново. Същата е била с картонен боеприпас, а по-късно е модернизирана със система за Маузер патрони. Представени са още моделите Крънка, Бердана, които са били най-разпространените пушки в българското опълчение. Също така пушките Мартина, Снайдер, Пибоди, Ремингтън, Манлихер, Револвери Смит&Уесън, Колт и Гасер, казашки шашки, руски тесак, турски тесак, ятагани и барутници.
На преден план в музея е развърната артилерийска позиция – реплика на планинско оръдие, използвано от клуба в исторически възстановки.

Музеят ще остане отворен до 16 часа.

Следваща Предишна
038традиция музей
045музей на открито
047музей на открито
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...