Акценти
Начало / Култура / Изложба на открито представя Плевен като град-музей

Изложба на открито представя Плевен като град-музей

Десети декември е ден на освобождението и празник на бъдещето на Плевен, с тези думи директорът на Регионален военноисторически музей – Плевен Емилия Зорнишка откри днес в парка на къща музей „Цар Освободител Александър ІІ” постерната  изложба „Памет в бъдещето”. Откриването на изложбата привлече бързо вниманието на минувачите, а изпълненията на Общинския духов оркестър под диригентството на Пламен Марков създадоха необходимата празничност.

Станалата вече традиционна изложба на открито на РВИМ – Плевен, тази година обръща поглед не към военните действия от Руско-турската война и Плевенската епопея, а представя Плевен като град-паметник и град-музей, който пази паметта за героите на неговата свобода. На 12 постера, през погледа на художника-фотограф, зрителят може да проследи как се е развивал Плевен след Освобождението и как са създадени паметниците на признателността. Показаните над 90 пощенски картички и снимки са от фонда на РВИМ – Плевен.

При откриването Галин Димитров, уредник в РВИМ – Плевен, разказа интересни факти, свързани с  представените обекти.

Изложбата „Памет в бъдещето” е разположена на оградата на къща музей „Цар Освободител Александър ІІ” и на всеки постер може да се намери подробна информация.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...