Акценти
Начало / Култура / Изложба на автентични оръжия на площада

Изложба на автентични оръжия на площада

В петък, 6 септември, на площад „Възраждане( в близост до Водната каскада) ще бъде организирана изложба на автентични оръжия и униформи от Руско-турската война 1877-1878 г., притежание на частни лица. Изложбата ще бъде подредена в специална шатра от 9 до 17 часа и всеки ще може да се снима с експонатите. За децата са предвидени  шаблони за оцветяване с моменти от исторически възстановки.

Събитието е съпътстващо на мащабната възстановка на историческите събития около пленяването на Осман паша, която ще се състои на 7 септември от 10 часа на реконструирания Мост на победата край село Ясен. А от  15 часа . в двора на къща музей „Цар Освободител Александър II” в центъра на град Плевен зрителите ще наблюдават връщането в знак на уважение на сабята на Осман паша от руския цар.

За желаещите да присъстват Община Плевен осигурява безплатен транспорт. Пет автобуса ще направят два курса на 7 септември  – в 9.00 и 9.30 часа ден от Автогара – Плевен, до моста при с. Ясен. Те ще бъдат на разположение и за обратни курсове до Дома на книгата за втората част на спектакъла.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...