Акценти
Начало / Култура / Изложба, концерт и литературни награди следващата седмица в Плевен

Изложба, концерт и литературни награди следващата седмица в Плевен

Пъстър ще е културният афиш на Община Плевен през следващата седмица. Проявите ще започнат със самостоятелна изложба на художника Карло Вендо в Арт център Плевен на 22 ноември. Датата не е избрана случайно – колоритният Вендо и тази година ще спази традицията да отпразнува с нова изложба рождения си ден. Карло Вендо е роден на 22 ноември 1944 година в град Белене. Има над 50 самостоятелни изложби в България, както и изложби извън страната. Картини на художника са в частни колекции в България, Унгария, Чехословакия,  Русия, Гърция, Германия и Франция. Изложбата ще бъде открита от 17.30 часа, на 22 ноември, вторник.

img_5291-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%be

В сряда, 23 ноември, в ХГ „Колекция Светлин Русев” ще бъдат връчени годишните литературни награди на името на Никола Ракитин. Организатор е Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и НЧ „Пробуда – 1990“ ,Плевен.  Тази награда се връчва за първа година. Събитието ще е от 16.30 часа.
Също в сряда, 23 ноември, но от 18 часа в Арт център Плевен концерт ще изнесе Братанов квартет.

В четвъртък, 24 ноември, от 16.30 часа в ХГ „Колекция Светлин Русев” ще бъдат представени две книги за деца – “ Прегърни ме, мамо“ и „Азбука в ритми“,  с автор  поетесата Вана          Николова.

През следващата седмица работна среща ще проведе Експертната комисия по Раздел III от  Културния календар. Тя ще е на 23 ноември, от 16 часа в заседателната зала на Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...