Начало / Култура / Изложба живопис „Духовни ценности” представят в „Рос Арт” – Плевен

Изложба живопис „Духовни ценности” представят в „Рос Арт” – Плевен

Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие – Андреас Михаилидис, ще открие тази неделя, 20 май, изложба живопис „Духовни ценности” в зала „Рос Арт” на хотел „Ростов” в Плевен.

Изложбата е посветена на 25 години от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие.

За посетители изложбата ще е достъпна от 18.45 часа, след официалното откриване.

Експозицията включва творби на 25 художници.  Сред тях са платната на акад. Светлин Русев, Милко Божков, Иван Велчев, Долорес Дилова, Огнян Кузманов, Валентин Колев, Атанас Атанасов, Нина Русева, Георги Божилов – Слона, Николай Бузов, Анна Топалова, Весела Петрова, Катя Христова, Пламен Моневски.

Част от картините са от провелия се в края на месец март пленер „Православни ценности”. Други са от личната колекция на Васил Антонов, а трети – от пленери, които той е организирал  и провеждал преди години с акад. Светлин Русев и негови ученици – вече утвърдени и бележити художници.

Акад. Светлин Русев е подредил лично изложбата. Той участва с картината „Пиета“, рисувана  специално за „Духовни ценности”. Тя е създадена по идея на Васил Антонов и е поставена на плаката за събитието.

Изложбата е една от многото инициативи, които народният представител е предприел по случай 25-тата годишнина от създаването на Интерпарламентарната асамблея по православие, на чието ръководство -Международният секретариат, Антонов е член.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...