Акценти
Начало / Образование / Изложба-базар на ръчно изработени мартеници отварят днес в Медицинския

Изложба-базар на ръчно изработени мартеници отварят днес в Медицинския

Изложба-базар на мартеници, ръчно изработени от студенти съвместно с деца и лица с увреждания по проект ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията”, ще бъде отворена днес в Медицински университет – Плевен. Това е инициатива студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж към Медицински университет-Плевен, която се реализира за поредна година.

В продължение на два дни – 27 и 28 март, от 10 до 14 часа във фоайето на Ректората на висшето училище ще бъдат подредени ръчно изработените мартеници.  Набраните средства от базара ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия.

Чрез инициативата българските студенти запознават новоприетите чуждестранни студенти с уникалната българска традиция, символа и значението на мартеницата. Студентите от Студентски съвет всяка година закичват чуждестранните си колеги в първи курс с ръчно изработени мартеници.

Те са изработени с помощта на настанените в Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за специална образователна подкрепа „П.Р.Славейков”, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за психично здраве и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в град Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...