Начало / Крими / Иззеха близо 45 тона нелегален тютюн в Плевен

Иззеха близо 45 тона нелегален тютюн в Плевен

Спецполицаи от ГДБОП – София, съвместно с колегите им от СБОП – Плевен и от Митническото бюро в града, са иззели близо 45 тона нелегален тютюн. Операцията е реализирана в Плевен под ръководството на Районна прокуратура, задържани са осем мъже.

В хода на действията по разследването, в момент на разтоварване на тютюна от наетия за транспортирането камион в склад, са задържани осем мъже от различни градове в страната. Това са П. У. /49-годишен/ от София, криминално проявен за обсебване, Л. Г. /47-годишен/ от Плевен, без криминални прояви, К. Л. /50-годишен/ от Ботевград, криминално проявен за унищожаване и повреждане на културна ценност и за причиняване на пътно произшествие, Й. Й. /24-годишен/ от Ботевград, криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, Г. Г. /53-годишен/от Плевен, без криминални прояви, М. Г. /30-годишен/ от Плевен, криминално проявен за акцизни стоки без бандерол, Ц. Г. /24-годишен/ от Плевен и брат му Н. Г. /на 26 години/, без криминални прояви.

Установено е, че П. У. играел ролята на организатор на канала за контрабанден внос на тютюна от Гърция. Л. Г. отговарял за склада, а К. Л. бил шофьор на камиона. Останалите мъже били наети за разтоварване на камиона. На място спецполицаите открили 229 кашона с общо около 44.8 тона нарязан тютюн, както и 40 кашона с празни цигари. При обиска на задържаните са иззети и около 15 000 лв., 1 600 евро и документи, имащи отношение по случая.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Свищов, под наблюдението на Районна прокуратура Плевен. На двама от мъжете – П. У. и Л. Г., са повдигнати обвинения и са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по разследването продължава.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...