Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / Изземат бланки-чернови за отразяване на преференциите заради грешка в тях  

Изземат бланки-чернови за отразяване на преференциите заради грешка в тях  

От ОИК – Плевен се разпоредиха да бъдат иззети от всички секционни избирателни комисии на територията на Община Плевен материали наименовани като „Бланка – чернова за отразяване на резултатите от преброяване на предпочитанията /преференциите/, предоставен на всички секционни избирателни комисии в изборен район Община Плевен.

Причината е разместени номера на  Местна коалиция „Демократична България-Обединение“ /ПП „Съюз на демократичните сили“ и ПП „Български Земеделски Народен Съюз”. Решението на ОИК е след подадена жалба Местна коалиция „Демократична България-Обединение“ /за нарушение при отпечатване на изборни книжа за изборите за общински съветници и кметове в Община Плевен на 27 октомври 2019 г.

На всички секционни избирателни комисии на територията на Община Плевен се предоставят коригирани материали наименовани като „Бланка – чернова за отразяване на резултатите от преброяване на предпочитанията /преференциите/, съобщават от ОИК – Плевен, след като са приели описаните факти и обстоятелства в жалбата за основателни и касаят извършено сериозно нарушение на ИК. „Тези нарушения се изразяват в това, че в документ наименован „Бланка – чернова за отразяване на резултатите от преброяване на предпочитанията /преференциите/, предоставен на всички секционни избирателни комисии в изборен район Община Плевен, МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ /ПП „Съюз на демократичните сили“ и ПП „Български Земеделски Народен Съюз,/ е изписана с № 67, вместо правилния № 68”, е записано в решението на ОИК – Плевен.

ОИК – Плевен, забранява на всички секционни избирателни комисии на територията на Община Плевен да използват  в работата си при отразяване на резултатите от изборите на 27.10.2019 г. материали наименовани като „Бланка – чернова за отразяване на резултатите от преброяване на предпочитанията /преференциите/, предоставен на всички секционни избирателни комисии в изборен район Община Плевен, МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“ /ПП „Съюз на демократичните сили“ и ПП „Български Земеделски Народен Съюз,/ с изписан № 67.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...