Акценти
Начало / Крими / Издебнаха и хванаха двама бракониери

Издебнаха и хванаха двама бракониери

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Плевен са заловили на място двама бракониери, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Това е станало в землището на с. Бацова махала при проверка на р. Осъм.

В района инспекторите забелязали двама души да приближават реката с каруца, след което свалили рибарска мрежа и я заложили. Бракониерите са заловени точно в момента на поставянето на мрежата в Осъм. На нарушителите са съставени два акта, а риболовният уред е отнет.

Инспекторите са извършили и нощна проверка по река Дунав в района на град Белене. Проверени са три риболовни кораба като нарушения не са констатирани.

Ден по-рано е проверен участъка от речен километър 599 до 560 на остров Природен парк ”Персина”. Инспектирани са 6 риболовни кораба и 12 риболовци, извършващи стопански риболов, като не са констатирани нарушения. На остров „Персина” инспекторите са открили и извадили от водата 5 винтера и 6 бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра.

Риболовните уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...