Акценти
Начало / Икономика / Изготвят проект за възстановяване на отнесена от дъждовете селска улица

Изготвят проект за възстановяване на отнесена от дъждовете селска улица

Община Никопол ще изготви проект за възстановяване на улица „Никола Вапцаров” в село Черковица, чиято настилка от асфалтобетон е изцяло унищожена по време на проливните дъждове в началото на месеца. Специалисти са препоръчали новата настилка да бъде от армиран бетон като се предвиди и подходяща система за отводняване. Предложението бе одобрено от областния управител на Плевен Илиян Йончев и кмета на Никопол Емил Бебенов, които ще настояват за бърза реакция от страна на държавата, допълват от пресцентъра на Областна администрация.

За да се запознае на място с пораженията, областния управител отиде до селото, в което картината е наистина апокалиптична. По ул. „Никола Вапцаров” са се образували дупки и ровини с дълбочина до 80 см., изнесените от водата асфалт и трошен камък са задръстили водостока в началото на улицата. Според изчисленията на специалистите, повредената настилка е 2 160 кв. м.

Хората са споделили, че на други места в Черковица няма сериозни поражения. Тук обаче водата е достигнала дълбочина повече от метър и е вървяла с огромна скорост. Улицата не е много стръмна, но по нея се стичат дъждовните води от близките зелени площи на съседното село Сомовит.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...