Акценти
Начало / Общество / Извършени са проверки в детските градини за качеството на храните

Извършени са проверки в детските градини за качеството на храните

Служители на Община Плевен са извършили проверки за качеството на доставяната храна в детските градини. Това стана ясно на редовната оперативка с шефове на отдели в общината. проверките бяха разпоредени миналата седмица от кмета на Плевен Георг Спартански заради зачестилите сигнали от родители, че в градините се предлага храна с изтекъл срок на годност.

Тогава кметът информира, че вече е провел работна среща с директори на детски заведения в Плевен във връзка със сигнали за доставки на некачествени храни в детските градини – замразено месо, прораснали картофи и лук. На срещата Спартански е предупредил всички директорки за сериозността на въпроса, тъй като се отнася до живота и здравето на децата.

След направените проверки се оказало, че някои от медицинските специалисти в детските заведения имат проблем при тълкуването на етикетите на храните и сертификатите на фирмите. Затова ще се проведе среща с експерти от Агенцията по Безопасност на храните, които да разяснят на медицинските специалисти какво трябва да следят.

Георг Спартански коментира, че за съжаление, направените проверки са потвърдили констатацията му от преди тях.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...