Начало / Общество / Извършва се трето косене и обработка срещу кърлежи на тревни пространства в Плевен

Извършва се трето косене и обработка срещу кърлежи на тревни пространства в Плевен

Организираното от Община Плевен косене на обществените тревни площи в град Плевен продължава при наличие на благоприятни метеорологични условия. Поетапно се обработват срещу кърлежи и зелените пространства в централната част на парк „Кайлъка”, която се стопанисва и управлява от Община Плевен, Градската градина, около Водната каскада, пл. „Възраждане”, детски площадки и парковете в града.

Ларвицидна обработка срещу комари беше извършена през м. април, припомнят от общинската администрация. Тогава е направено и наземно третиране срещу кърлежи, бълхи и комари в района от хотел „Кайлъка” до местността „Меча поляна” включително, като преимуществено са третирани площите около пешеходните зони на парк „Кайлъка“.

От Общината напомнят, че според приетата от Общински съвет – Плевен, Наредба № 2 за опазване на околната среда в Община Плевен задължение на етажните собственици, домсъветите и гражданите е да поддържат чистотата в общите части на жилищните сгради и прилежащите терени към сградите, тротоарите, зелени площи, паркинги и междублокови пространства.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...