Акценти
Начало / Общество / Извънредно положение в България до 13 април 2020 г

Извънредно положение в България до 13 април 2020 г

От днес, 13 март, до 13 април 2020 г. в България е обявено извънредно положение. Това решиха единодушно народните представители по предложение на Министерски съвет и Националния оперативен щаб.

Преди гласуването премиерът Бойко Борисов каза, че това извънредно положение е необходимо, за да се ограничи разпространението на заразата с коронавирус. Той каза още, че ще предложи актуализация на бюджета, за да бъдат стимулирани и оценен труда на всички, които в момента са на първата линия –  медицинския персонал. Само мобилизацията на нацията, може да ни помогне в тази критична ситуация, заяви Борисов.

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски призова за законодателна подкрепа, за да могат да се прилагат предвидените с въведеното извънредно положение ограничителни мерки.

По предложение на премиера и в отговор на предложеното от лидера на БСП Корнелия Нинова ще бъде създаден Икономически щаб, който да разработи конкретни социални и икономически, които да облекчат хората в очакваната икономическа криза. В този щаб ще влязат експерти от всички парламентарни групи.

От трибуната Корнелия Нинова се обърна към частните болници да не стоят дистанцирани в създалата се ситуация.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...