Начало / Икономика / Извънредно отчитане на електромерите започват от ЧЕЗ

Извънредно отчитане на електромерите започват от ЧЕЗ

Във връзка с новите цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 август, ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите. Графикът на извънредния отчет трябва да бъде публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg , информация може да се получи също в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на телефон 0700 10 010.

От компанията информират още, че са ангажирали допълнително 356 служители за извършване на бързо и качествено засичане на електромерите. Всички отчетници и служители в колцентъра на ЧЕЗ ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, уточняват от ЧЕЗ. От електроразпределителното дружество дават възможност на абонатите сами да отчетат показанията на електромерите си и да подадат данните между 1 и 7 август на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на [email protected], на факс (02) 8959 667, през уеб-сайта www.cez.bg и в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.

Потребителите, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски номер, дата на отчитане, трите имена на титуляр и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари и по нови цени, уточняват още от ЧЕЗ.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...