Начало / Култура / Близо 3 000 лв. за маломерни паралелки отпуска Общината

Близо 3 000 лв. за маломерни паралелки отпуска Общината

2 856 лв. ще трябва да предвиди Община Плевен в бюджета си за следващата година, с които да бъдат финансирани две маломерни паралелки- едната в СОУ „Яворов” в Плевен, другата в СОУ „Хр. Ботев” в Славяново. Средствата се отпускат по искане на директорите на двете училища за сформиране и дофинансиране от новата учебна година по една паралелка с брой ученици под установения стандарт. От Регионалния инспекторат на образованието в Плевен са дали положително становище на искането, на базата на което на сесия на Общинския съвет беше гласувано отпускането на необходимата сума. За СОУ „Яворов” сумата е в размер на 1 558 лв., с която ще бъде обезпечен учебния процес в маломерна паралалка в 8 клас с 12 ученика. За СОУ-то в Славяноно сумата е 1 298 лв. за паралелка от 13 ученика също в 8 клас.

На същата сесия, която се проведе на 25 юли, беше решено от бюджета на Общинския съет да бъдат дарени 1 000 лв. за създаване на игрален филм за Васил Левски. В него участват трима плевенски актьори, като главната роля във филма се изпълнява от Весеселин Плачков. С тази сума Общинският съвет се включи в  Националната дарителска кампания за подпомагане създаването на филма за Апостола.

Съветниците обаче не можаха да стигнат до решение дали да бъдат отпуснати допълнителни 2 500 лв. за детски балетен спектакъл „Приказна галерия”, реализиран от Балетната школа към читалище „Съгласие”. Предложението ще бъде подложено на допълнително обсъждане в комисиите, преди да бъде внесено за повторно гласуване, обясни председателят на ОбС Дарин Ангелов.

Прочетете също:

Одобрен е проектът за модернизация на средношколското общежитие в Плевен

Проектът на Община Плевен за обновяване и модернизация на средношколско общежитие „Данаил Попов“ в града ...