Начало / Здравеопазване / Известни специалисти ще участват в емблематичната за МУ-Плевен Международна медицинска научна конференция за студенти

Известни специалисти ще участват в емблематичната за МУ-Плевен Международна медицинска научна конференция за студенти

От 8 до 13 октомври 2018 г. в Телекомуникационния Ендоскопски Център на МУ-Плевен ще се проведе  16-то издание на традиционния за Медицински университет – Плевен младежки научен форум – Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC). Събитието ще протече под мотото Nothing to fear (Не се страхувай). Акцентите са отново върху най-новите постижения в областта на медицината и фармацията, върху новостите при оказване на спешна медиицнска помощ при екстремни състояния с дискусии върху иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.

За четвърта поредна година в рамките на конференцията ще се проведе Есенно училище по иновации в медицината. В първия ден на Есенното училище ще бъде разгледана темата „ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT“,с модератори д-р Борис Таблов (Клиника по Анестезиология и интензивно лечение, Клиника Рупинер, Нойрупин. Германия), д-р Емил Филипов, д-р Добромир Нгуен (Клиника по Пропедевтика на хирургическите болести, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Плевен, България) и д-р Иван Малкодански (Клиника по Анестезиология и интензивно лечение, УМБАЛ „Света Марина“, Плевен, България). Изтъкнати гост-лектори от София и млади специалисти от МУ-Плевен ще представят актуални проблеми в различни области на персонализираната медицина.

Вторият ден ще е посветен на  „Изкуството в лицевата реконструкция“ с модератор проф. Партха Вайда, д.м.,преподавател в Университета John Moores, Ливърпул, Великобритания, консултант по пластична, реконструктивна и естетическа хирургия, директор на организацията „Хирургичното изкуство“.

Лекцията ще бъде последвана от официалната церемония по откриването на конференцията от 16.00 ч, която ще завърши с академичната лекция на проф. д-р Дейвид Уилиям Кранстън, професор по хирургия към Катедрата „Хирургически науки“, Нъфийлд, Оксфордски университет, почетен консултант по урология в Университетска болница Оксфорд.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов ще поздрави аудиторията и почетния гост и ще направи демонстрация на 3D студиото за обучение. Официален гост на откриването на младежкия форум е кметът на Община Плевен Георг Спартански. Заместник-деканът на Факултет „Медицина“ доц. д-р Добромир Димитров ще демонстрира възможностите на 3D масата за виртуални дисекции и ще представи проф. д-р Дейвид Уилиям Кранстън, почетен гост на конференцията.

На 11 октомври 2018 г. програмата на младежкия форум включва ключова лекция, изнесена от д-р Зул Мирза, Консултант по спешна медицина в болница Челси и Уестминистер, Фондация NHS, почетен старши клиничен лектор, Imperial College School of Medicine, Лондон, Великобритания, на тема: „Травма при бременни и деца“. След лекцията ще бъде проведен семинар с д-р Димо Станчев, президент на Българската асоциация по психотерапия, на който ще бъдат изложени Психологическите аспекти на страха и адаптацията към взимането на решения при спешни ситуации в ежедневната медицинска практика.

Друг официален гост на XVI Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари е Негово Превъзходителство Посланикът на Япония в България г-н Масато Ватанабе. На 12 октомври 2018 г. той ще проведе среща с ръководството на университета, с японските студенти и ще присъства на лекциите на видни представители на медицинската наука и академичната общност у нас и в чужбина.

Във форума с лекции ще участват д-р Кеничиро Хасуми, Токио, Япония, основател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен, проф. д-р Дийн Манн, факултет „Медицина“, Университет Мериленд, Балтимор, САЩ, д-р Галя Атанасова, д.м. от Клиниката по Вътрешни болести към Медицински университет Плевен, д-р Томас Филипич, специалист по лазерна хирургия от Виена, Австрия, доц. д-р Емил Гачев, д.м. от катедра Катедра „Клинична фармакология и терапия“, Медицински университет – София,

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...