Акценти
Начало / Култура / Известни комици гостуват на плевенска сцена с постановката „Благородният испанец”

Известни комици гостуват на плевенска сцена с постановката „Благородният испанец”

Благородният испанец

Комедията „Благородният испанец” ще гостува на плевенска сцена. Спектакълът ще срещне публиката с известни български театрални звезди. В ролите ще се изявят Димитър Рачков, Георги Мамалев, Мария Статулова, Стефан Рядков, Елена Петрова, Мирослав Косев, Светлин Стоилов, Светана Бонин и Евелин Костова.

Автор на пиесата е Съмърсет Моъм, а режисьор е големият български актьор Велко Кънев, който си отиде от този свят през 2011 година.

Пиесата разказва за група английски туристи, попаднали в Испания. Положението им става съвсем като на извънземни в Ню Йорк, след като срещат една странна местна птица. Той е испанец и освен че знае да мрази, да обича страстно и да танцува фламенко, се оказва влюбен във вдовица (в ролята е Елена Петрова). Тя обаче отказва всичките му директни предложения и го заблуждава, че някой от групата туристи е неин съпруг. Объркването става пълно, когато испанецът отива при всеки един от англичаните с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

Ясно е, че под “съпруга” всеки разбира собствената си и в един момент испанецът се оказва поискал гора от ръце с мисълта, че се бори само за тази на истинската вдовица. След тази комедия от грешки лудостта е пълна, а отвъд смеха е и сериозното разсъждение за брака, човешките отношения, истината и лъжата между двама души, които твърдят, че се обичат.

Спектакълът ще се играе в Плевен на 23 юни от 19 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...