Акценти
Начало / Култура / Известният наш композитор Виктор Чучков с юбилеен концерт в Плевен

Известният наш композитор Виктор Чучков с юбилеен концерт в Плевен

„Музикални вълшебства” е наречен концертът, който Плевенска филхармония ще изнесе заедно с известния наш композитор, пианист и педагог – Виктор Чучков. Концертът е посветен на неговата 70-годишнина. В програмата ще прозвучат произведения от: Падре Мартини, Клементи, Дакен, Моцарт, Лист, Чайковски, Брамс, Равел , П. Стайнов и авторски пиеси. Диригент ще е Деян Павлов.

Концертът е на 4 ноември, от 19 часа в зала „Катя Попова”. 

Проф. Виктор Чучков е композитор и концертиращ пианист, роден на 25 февруари 1946 г. в Горна Оряховица. От малък изучава пиано, на 20 г. печели право на стипендия в Римската музикална академия „Санта Чечилия“. Завършва Националната музикална академия “Панчо Владигеров” в София. Има редица международни изяви и признания, получава многобройни престижни награди.

Свири в много европейски радио- и телевизионни станции. Професор е по камерна музика. Творбите му се изпълняват в над 16 страни на Европа, Азия и Латинска Америка. Лауреат е на международни и на национални конкурси. Два мандата е председател на Съюза на композиторите в България. Автор е на някои от най-обичаните детски песни, като например „Химн на сътворението“, „Дъга“ и др. Участва и в създаването на филма „Тилт“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...