Акценти
Начало / Политика / Избраха плевенския депутат Васил Антонов в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност

Избраха плевенския депутат Васил Антонов в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност

Като ръководител на парламентарна делегация, народният представител от ПГ на БСП лява България Васил Антонов, изнесе доклад на тема „Съхранението на православната идентичност в контекста на специфичните условия на съвременна Европа”, на провеждащата се във Виена  22-ра Генерална асамблея на ИПАП.

 В доклада си Антонов подчерта особената роля и място на Православието, като основа за свободата, справедливостта и солидарността в съвременна Европа. В документа е изтъкнато и влиянието му върху формирането на ценностите хуманизма, човешките права и достойнство, принципите на свободното и демократично гражданско общество. „Съхранението на православната идентичност, в контекста на специфичните условия на съвременна Европа, следва да се тълкува и като предпоставка за преодоляване на кризите на моралните ценности, като онази духовна спойка, така нужна ни за общество без войни и насилие”  казва още народния представител от БСП лява България в Австрийската столица.

Като безспорен успех за българската делегация и БСП е изборът на Васил Антонов за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност. В новоизбрания състав на комитета влизат представители на седем държави.

асамблея Васил Антанов

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...