Акценти
Начало / Здравеопазване / Избраха д-р Венцислав Грозев за шеф на БЛС

Избраха д-р Венцислав Грозев за шеф на БЛС

д-р-Венцислав-ГрозевД-р Венцислав Грозев е новият шеф на Българския лекарски съюз (БЛС). Той е избран след провеждането на балотаж между него и д-р Юлиан Йорданов, съобщават от съсловната организация.

Петима бяха кандидатите за председателското място, за които гласуваха делегатите на Събора на организацията в Равда. Другите трима са д-р Георги Тодоров, проф. Петър Панчев и д-р Кирил Еленски.

При балотажа правото си на глас са упражнили 359 делегати. 180 гласа е получил новоизбраният председател д-р Венцислав Грозев. 173-ма делегати са гласували за д-р Юлиан Йорданов, а 7 бюлетини са обявени за недействителни.

Д-р Венцислав Грозев до момента беше председател на Плевенската колегия на БЛС. Той е роден през 1958 г. Завършил е МУ-Плевен през 1983 г., а през 1991-а взема специалност по обща хирургия. По-късно е придобил и още няколко специалности – по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм.

В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ „Г. Странски“, съобщават още от съсловната организация.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...