Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Избраните на първи тур кметове на ГЕРБ в големите градове идват да подкрепят проф. Стойков

Избраните на първи тур кметове на ГЕРБ в големите градове идват да подкрепят проф. Стойков

Подкрепата за проф. Димитър Стойков е не само на местно ниво, а и на национално. От утре в Плевен идват едни от най-успешните кметове на ГЕРБ – в София, Бургас, Велико Търново, Русе и Габрово, за да заявят подкрепата си за проф. Стойков, който ще се яви на втори тур. Това обяви на първата си пресконференция след първия тур на изборите Мартин Митев, председател на общинската структура на ГЕРБ в Плевен.

Той направи анализ на резултатите от гласуването тази неделя, като заяви, че за пореден път ГЕРБ е доказала, че е първата и най-голяма сила в община Плевен. Въпреки компроматната война, която се водеше срещу нас, успяхме да задържим първата позиция при подреждането на листите за общински съветници, подчерта Митев и отбеляза, че ГЕРБ ще имат най-голямата група в новия Общински съвет – общо 10 човека.

След първия тур ГЕРБ имат спечелени кметски места в 11 от селищата в община Плевен, двама от кметовете, които те подкрепят – в Буковлък и Опанец, също печелят на първи тур. На балотаж кандидати на ГЕРБ ще има в Тодорово, Търнене, Николаево, Бохот, Ясен, Гривица.  Единствено в Славяново и Мечка  ГЕРБ са изгубили избора за кмет, а в Ралево не са издигали кандидат.

По повод предстоящия балотаж в неделя за кмет на Плевен Мартин Митев отбеляза, че разликата между проф. Димитър Стойков и Георг Спартански е около 1 100 гласа.

Той начерта два възможни сценария след предстоящия вот в неделя. „Първият е при победа на кандидата на ГЕРБ.  Това означава да продължим пътя, по който вървим през последните 4 години и постигнахме видими резултати. Предстои реализирането на 54 проекта, които са в  проектна готовност и касят знакови места в Плевен. В едно изречение – това означава, че  продължаваме да работим за развитието на Плевен и общината в положителна посока. Вторият сценарий – вотът печели нашият опонент.  Това означава да ни върнат в мракобесните времена на периода Зеленогорски, когато нищо не се случваше. Плевенчани могат да се замислят, че когато централна и местна власт гледат в една посока, нещата се случват”, категоричен беше Мартин Митев.

Той обяви, че ще търсят разговори с АБВ за подкрепа на балотажа.

За вота в неделя от ГЕРБ ще работят със социологическа агенция, която е ангажирала над 120 анкетьори. Няма да признаем резултати от социологическо проучване, направено в по-малко от 100 избирателни секции в общината, категорични са от партията.

купуването и продаването

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...