Начало / Общество / Изборът на управител на „Инжстрой” отпадна от дневния ред на сесията

Изборът на управител на „Инжстрой” отпадна от дневния ред на сесията

Изборът на нов управител на общинска фирма „Инжстрой” отпадна от дневния ред на днешното заседание на Общински съвет – Плевен. Предложението беше оттеглено от вносителя – кмета Георг Спартански, с мотив, че в предварителните разговори не са достигнали до конкретна кандидатура. Затова се удължава с още месец договорът на сегашния управител на фирмата, през което време ще се търси подходящ кандидат, „готов да поеме тежките отговорности”, обясни Спартански.

Към предварително представения дневен ред бяха гласувани 9 нови предложения, като пет от тях са внесени от кмета на Плевен.  Сред тях са предложение за удължаване с 6 месеца на срока на заема по ФЛАГ до 25.09.2016г., промяна статута на Военноисторическите музеи от общинска в регионална структура, което ще облекчи общинския бюджет с близо половин милион лева. Ново предложение, внесено от кемата, е и от 1 март тази година Центровете за настаняване от семеен тип да се преобразуват и да приемат за настаняване деца без увреждания.

Останалите нови точки в дневния ред са внесени от постоянните комисии по здравеопазване и по култура и вероизповедания, и от временната комисия за изработване на нов правилник за ползване на „Синя зона”, която е поискала удължаване на срока за изработването му.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...