Акценти
Начало / Общество / Изборният процес протича нормално, в полицията няма сигнали за инциденти

Изборният процес протича нормално, в полицията няма сигнали за инциденти

Изборният процес протича нормално, до момента няма постъпили сигнали в ОД на МВР – Плевен за нарушения наобществения ред, няма ескалация на социално напрежение. Това съобщи регионалният говорител на ОДМВР- Плевен – Марияна Цветкова. Няма инциденти с полицейски служители или случаи на възпрепятстване на служебните им задължения, се уточнява още в съобщението.

До приключване на изборния ден на местата за гласуване ще има полицейски постове. Полицейската охрана ще следи строго за недопускане в секциите на граждани, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън стаите за гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост, предупреждават от полицията.
Днес охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.
Служителите,  охраняващи изборните помещения, ще осъществяват контрол по ограничаване престоя и паркирането на автомобили в районите на СИК и РИК.
След приключване на изборния ден автомобилите, транспортиращи бюлетините и протоколите от изборните места до РИК, ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на полицията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...