Акценти
Начало / Политика / За какво гласуваха днес плевенските кандидати за 42-то НС /обновена/

За какво гласуваха днес плевенските кандидати за 42-то НС /обновена/

Любомир Петков: Вярвам, че гражданите ще излязат и ще упражнят свободно волята си да гласуват


В 10 часа в секция 121 в ОУ „Йордан Йовков” гласува общинския председател на БСП – Плевен и трети в листата на Коалиция за България – Любомир Петков. След като пусна гласа си той сподели, че на първо място гласува за възстановяване на нарушения базисен принцип на обществото, а именно – правото на гражданите да упражнят своите избирателни права и своята отговорност по време на избори. Гласувах и за това българите да възвърнат очакването си, че има и следващ ден, да излезем от ситуацията на буквално физическо оцеляване и социално-икономическо робство, в което българските граждани бяха поставени през последните четири години, каза още Петков и допълни, че гласът му е и за умението да се управлява държавата в ситуация на дълбока криза.

Той подчерта, че очакванията му са това да се случи , защото има и хората, и силите, които да го направят.

Във връзка със скандала около намерените 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд Любомир Петков беше категоричен, че виновните за това деяние трябва да лежат в затвора, защото е недопустимо подобно престъпно поведение спрямо държавността  през ХХІ век. Искрено се надявам, че прокуратурата ще стигне докрай в този случай.

Аз много се надявам, че този случай ще бъде стимул за българските граждани да упражнят правото си на вот днес. Само така може да бъде минимизиран крайният ефект от контролирания вот и задкулисните игри, които се наложиха през последните няколко избора, каза още Любомир Петков. Лидерът на левицата в Плевен коментира така възможността изборите да бъдат касирани: „Разчитам на гражданската отговорност и съвест на участващите в  изборния процес  политически сили, извън една, които имат шанса да направят така, че вотът да не бъде опорочен”.

Цецка Цачева:Гласувах за приоритетното развитие на Плевенска област


Цецка Цачева гласува в 11 часа в секция  124 на ОУ „Йордан Йовков”.  Тя изчака търпеливо хората преди нея да гласуват, отказвайки предложеното й предимство. Преди да влезе в тъмната стаичка тя показа пред журналисти бюлетината, за да се види, че по нея няма предварително поставени знаци. След като гласува, Цецка Цачева каза, че е гласувала за приоритетното развитие на Плевенска област.  Северна България е акцент в нашата програма и ако хората ни се доверят и имаме възможност да управляваме още един мандат, Плевенска област ще е сред приоритетите ни, подчерта тя.

Според нея недопустимо е бил опорочен Денят за размисъл със скандала с откритите бюлетини. Вместо хората да имат един спокоен съботен ден, в който да преценят за коя политическа сила да пуснат бюлетината си, ние бяхме облъчвани от ефирите на телевизиите с много тежки обвинения, за които нямам информация на какви факти почиват, каза Цачева.

По думите й е възможно да се касае за сценарий, който да оправдае загубата на изборите на някои политически сили, които много преди вота са казали,  че, „ако не по демократичен, може по друг начин да се случи ГЕРБ вече да не е в управлението”.

Георги Караджов: Вярвам, че днешният ден ще е новото начало за Плевен и България


Водачът на листата на коалиция „ДСБ-БДФ” за 15 МИР Плевен Георги Караджов гласува в 9 ч. в избирателна секция №7 в гр. Левски.

„Гласувах за по-добър живот в Плевен. Гласувах за свобода на инициативните и достойни доходи за всички, за сигурност в пътя, по който вървим. Гласувах за повече ведри и спокойни за семействата си хора в нашата област. Вярвам, че днешният ден ще е новото начало за Плевен и България”, заяви Караджов след подаването бюлетината си.

Васил Антонов: Въпреки големите рискове, ще можем да постигнем обективни резултати


Критикуват ме, че напоследък не се усмихвам – ето, днес го правя. С тази реплика към журналистите се появи в СОУ „Иван Вазов” областния председател на БСП Плевен и втори в листата на „Коалиция за България” Васил Антонов. Той сподели впечатленията си от изборния ден, че той върви с по-голяма активност от предишните парламентарни избори.

След като пусна гласа си, Антонов каза, че е гласувал за сериозната партия, тази, която ще осигури реформи в икономиката, възможност за откриване на нови работни места, за повишаване на брутния вътрешен продукт и по-големи доходи на хората. „И не на последно място, ще ни спести срама, на който станахме свидетели през последните дни и месеци на отиващото си правителство”, допълни Васил Антонов.

Той каза, че имат информация и впечатления от някои от секциите в някои общини в областта, че има подготовка за корпоративен вот. „Направили сме необходимата инструкция с нашите представители в секциите и наблюдателите. Осигурили сме също и невралгичните секции на международните наблюдатели, имахме среща с тях. Подобна среща имахме и с прокуратурата, с представители на МВР и смятаме, че въпреки големите рискове, ще можем в края на деня да постигнем обективни резултати”, обясни Антонов.

Найден Зеленогорски: Гласувах за възстановяване на демокрацията и човешките права


Найден Зеленогорски, водач на листата на „Движение България на гражданите” за 15 МИР Плевен, дойде точно в 13.00 часа в избирателната секция на улица „Даскал Димо” 7 в Плевен. Той се похвали първо с вече свален гипс на лявата ръка, с която пусна и своята бюлетина в урната. „Гласувах за възстановяване на демокрацията и за това да има гарантиране на свободите на свободите на българина и на човешките права, които бяха накърнявани през последните 4 години. Очаквам, че ще сме един от политическите проекти, които ще бъдат част от българския Парламент”, каза след избора си Зеленогорски.

Той изрази надежда, че след вчерашния скандал с разкритите в Костинброд бюлетини хората ще разберат, че в България се случват неща, „които ни връщат във времето преди 10 ноември 1989 год. – най-мракобесните времена на комунистическия режим. Така че силно се надявам, че хората с вота си ще покажат, че не биха насърчили подобна практика”.

Очакванията на Найден Зеленогорски са за по-висока активност на днешните избори в сравнение с предходните. „Очевидно е, че има сериозни проблеми в държавата, които трябва да се решават с едно по-надеждно съгласие”, коментира още той.

Борис Ячев:Гласувам за съживяването на българската икономика


Водачът на листата на ПП ЛИДЕР в Плевен Борис Ячев и вторият инж. Велизар Петков гласуваха днес, съответно, в 66-та и 67-ма секция в Гимназията по строителство и архиткура. „Да съживим България! Да съживим българската икономика, българското земеделие, българското образование!, призоваха кандидатите за народни представители от ПП ЛИДЕР!

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...