Начало / Общество / Идеен проект за доизграждане на автомагистрала „Хемус“ представен на заседанието на Регионналния съвет за развитие в Ловеч

Идеен проект за доизграждане на автомагистрала „Хемус“ представен на заседанието на Регионналния съвет за развитие в Ловеч

Областният управител арх. Бойко Балтаков  участва  днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, което се проведе в заседателната зала на Областна администрация Ловеч, информираха от Областна администрация – Плевен. Заседанието е открито и ръководено от областния управител на област Ловеч Милко Недялков, който е и председател на Регионалния съвет за развитие.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и на Агенция за социално подпомагане.
Представител на Консепта БП ЕООД представи процеса по изготвяне на последваща оценка на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2007-2013 г

Обсъдена и приета беше Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за 2015 г.

На заседанието беше проведена дискусия по прилагане Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация.

Пред членовете на Съвета беше представена информация относно изпълнението на одобрените за финансиране проекти с регионално и местно значение от Северозападен район по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Експерт от Областна администрация Ловеч представи информация за идеен проект за доизграждане на автомагистрала „Хемус“ (етап 1) в участъците от Ябланица до връзката с път II-35.

На заседанието бяха определени представители на РСР на СЗР в Национален експертен съвет по изменение на климата.
Представител на Агенция за социално подпомагане представи оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.

Всички участници в срещата апелираха в последващото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен регион да присъстват и първостепенни представители на ресорните министерства.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...