Акценти
Начало / Последни новини / Иво Илиев пак първи, рефери съсипаха Цветан Сирашки и Николай Дзезов

Иво Илиев пак първи, рефери съсипаха Цветан Сирашки и Николай Дзезов

Силното представяне на борците в класическия стил от плевенския клуб Изобор за пореден път бе стопирано от реферите. Това се случи в Кюстендил по време на 22-ото издание на международния турнир за кадети „Васил и Георги Илиеви“. 114 борци от Гърция, Сърбия, Грузия и български клубове излязоха на тепиха. Сред тях бяха и осем възпитаници на треньорите от БК Изобор – Петър Антов и Момчил Сирашки. Очаквана поредна победа за Иво Илиев в категорията до 58 кг. Той не позволи и на тримата си съперници да завършат срещите си с него, надвивайки ги с технически туш. Първо се справи Антоан Иванов от Перник. После прегази Ивайло Тодоров от Царево. На финала не даде шанс на Никополус Георгиус от Гърция. Съдиите съсипаха представителите ни при 54-килограмовите – Цветан Сирашки и Николай Дзезов. Схватката между двамата спечели Сирашки. След това той надви и кюстендилеца Младен Стоев. Същият бе на път да загуби и от Дзезов, който водеше с няколко точки. Реферите обаче удариха на няколко пъти рамо на бореца на домакините. Петър Антов постави точка на гаврата, изваждайки състезателя си още преди края на двубоя. Същото бе отношението на съдиите и по време на финалната среща между Сирашки и другия кюстендилец Георги Аначков. В крайна сметка изпълниха задачата си и плевенчанина остана втори.

Носител на Златният пояс за най-добре представил се български състезател стана Димитър Илиев /кат. 69 кг/ от БК „Васил и Георги Илиеви“ /Кюстендил/. Гъркът Пагалидис Илиас /кат. 85 кг/ пък бе определен за най-добрия борец от чужбина.

„Доволен съм от Иво, Цветан и Николай. Те заслужаваха да са на първо място. Другото го направиха съдиите. Особено срещу Цветан и Николай отсъжданията им бяха безскрупулни. По същия начин съсипаха и силните борци на Грузия. Поне петима от тях заслужаваха да са победители в категориите си. Останалите момчета от нашия клуб също се представиха добре. Над всички в Кюстендил обаче бяха Иво Илиев и Никълъс Сулев /кат.63 кг/ от Левски /София/“, коментира Петър Антов.

От днес Иво Илиев, Цветан Сирашки и Николай Дзезов се включват в лагера на националния отбор. В сряда целия състав заминава за Измир /Турция/, където ще участва в изключително силен международен турнир.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...