Акценти
Начало / Последни новини / Иво Илиев е на пето място в Европа

Иво Илиев е на пето място в Европа

Националният шампион за юноши и мъже Иво Илиев от плевенския СКБ Изобор се класира на пето място на европейското първенство по борба класически стил за юноши в Понтеведра /Испания/. Възпитаникът на Петър Антов, който е и треньор на юношеският национален отбор е най-добре представилият се българин при класиците. Постигна го с по две победи и загуби в категорията до 60 кг, където на тепиха излязоха 17 състезатели. Иво стартира от осминафиналите с безапелационен успех над Камил Зарнечки от Полша с 8:0. На четвъртфиналите разби шведа Никълъс Охлен с 9:1. След изключително резултатна среща загуби на полуфинала от Азгар Ализада /Азербайджан/. Срещата за бронзовия медал бе крайно оспорвана. С 6:4 я спечели руснака Анар Мансуров, трети от световното за кадети през 2016 година.

Още двама възпитаници на Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в СКБ Изобор се бориха в Испания за България. Теодор Домозинов е 11-и при 77-килограмовите, където бяха 23 състезатели. Той стартира с 8:1 над Йегор Яковлев от Естония. На четвъртфинала загуби от Хамид Исаев. Последвалите победи на руснака изтеглиха Домозинов на репешаж. Там беленчанина отстъпи на грузинеца Ника Шербакови.

Кошмарен жребий пък изпрати още в квалификациите Николай Дзезов срещу един от фаворитите Сергей Степанов и руснакът спечели.

От останалите национали на Петър Антов и колегата му Юлиян Георгиев най-добре се представи Никълъс Сулев /63 кг/ – 7 място. Захари Зашев /82 кг/ е 10-и, Калоян Павлов /97 кг/ – 11-и, Мариян Маринов /87 кг/ – 12-и, Генади Севдалинов /67 кг/ – 14-и, а Денис Демиров /55 кг/ – 15-и.

195 класици излязоха на тепиха в Понтеведра.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...