Акценти
Начало / Последни новини / Ивет, Тишо, Радо и Рами ще ни представят на Европейските игри в Беларус

Ивет, Тишо, Радо и Рами ще ни представят на Европейските игри в Беларус

Трима плевенчани и боксьор от Червен бряг ще участват във вторите Европейски игри, които ще се проведат от 21 до 30 юни 2019 г. в столицата на Беларус, Минск. Става въпрос за каратистката от КБИ Петромакс – Ивет Горанова, бронзова медалистка от Световно първенство за жени и Спортист на Плевен за 2017-а и 2018 година, най-добрия Българин на скок височина Тихомир Иванов, многократните национални шампиони по бокс Радослав Панталеев и Рами Киуан от БК Червен бряг.

Четиримата намериха място в българската делегация за най-мащабния континентален спортен форум, която бе утвърдена Общото събрание на Българския олимпийски комитет /БОК/. В Минск, България ще бъде представена от 85 състезатели в 15 спорта – аеробика /5 състезатели/, бадминтон /5/, бокс /13/, борба /13/, спортна гимнастика /2/, джудо /5/, кану каяк /4/, карате /1/, лека атлетика /15/, самбо /6/, скокове на батут /3/, спортна стрелба /5/, стрелба с лък /2/, тенис на маса /1/ и художествена гимнастика /6/. Мария Оряшкова ще участва в състезанията по борба и самбо.

В Минск ще съберат над 4000 представители от 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от турнирите ще са със статут на европейски първенства – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медали: 91 при мъжете, 89 при жените и 20 за смесени отбори.

бокс – Радослав Панталеев

Игрите се провеждат веднъж на четири години и са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Дебютното издание се проведе през 2015 г. в Баку /Азербайджан/.

Снимка: bgolympic.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...