Начало / Последни новини / Ивет Горанова с четвърта Балканска титла  

Ивет Горанова с четвърта Балканска титла  

Европейската и Вицесветовна шампионка за 2017 година Ивет Горанова завоюва 4-тата си балканска титла  – златен медал, от 20-то Балканско първенство за мъже и жени по карате, което се проведе на 24 и 25 март 2018 год. в Истанбул, Турция.

Балканското карате първенство е събитие от редовния годишен спортно-състезателен календар на Световената Карате Федерация (World Karate Federation WKF), в което участваха 11  държави и 354 състезатели.

Българската национална карате федерация – БНФК участва с 13 каратеки национален отбор, които мериха сили в дисциплините ката и кумите. Медал за България донесе Ивет Горанова – възпитаничка на КБИ Петромакс – ученичка в Спортно Училище „Георги Бенковски“ със спорт карате към школата на Петромакс. Горанова се състезава при дисциплина кумите индивидуално в категория до 61 кг. при жените – Female Kumite – 61 кг.

От КБИ „Петромакс“ в Националния отбор бе и Виктория Росева – от СОУ Иван Вазов – помощник инструктор в школата, която за съжаление не успя да се класира за медал. В едни от най-атрактивните дисциплини – кумите отборно мъже и жени, каратеките от националния ни отбор се представиха достойно – малко не им достигна да продължат напред в битките за медали.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...