Акценти
Начало / Спорт / Ивет Горанова е златното момиче на КБИ „Петромакс” от турнира в Истанбул

Ивет Горанова е златното момиче на КБИ „Петромакс” от турнира в Истанбул

Ивет Горанова КК Петромакс Плевен
Oт 5 до 7 Септември 2014 в гр. Истанбул се проведе Международен турнир по карате „Истанбул OPEN“ за кадети и джуниори и Карате 1-Premier League  за мъже и жени. Участваха 58 държави с общо 600 състезателя.
Булгарският национален отбор, воден от Вицепрезидента на БНФК и президент на КБИ ‘Петромакс“ Русалин Русалинов, участва с 29 кадети джуниър и 15 мъже и жени.
Плевенският КБИ ‘Петромакс“ се включи в състезанието с шестима представители. В първия състезателен ден България извоюва 1 златен,1сребърен и 1бронзов медал. Златният медал донесе Ивет Горанова – възпитаничка на КБИ’Петромакс“ и ученичка в СУ“Г.Бенковски“- Плевен. Тя се състезава в кат.-54 кг.кадети и бе безапелационна в петте си срещи. Златното момиче показа класа и високо ниво на тренираност, след като убедително победи опонентките си и завърши финалната си среща с  4:0 срещу състезателка от Турция.

Добро представяне направи и Станислав Цанов, също  ученик в СУ“Г.Бенковски“-Плевен, който се класира на 7-мо място в кат.-57 кг. кадети .

Габриела Горанова ,Виктория Росева, Йоанна Иванова бяха отстранени от домакините на Турция,  но демонстрираха добра игра и умения в спортното карате.

Сребърен медал завоюва Силвия Вангелова от Хасково КК „Аида Нет Вадо Рю“ в кат.-53 кг. джуниър.

 Вторият  състезателен ден мериха сили мъже и жени  в карате 1-Premier League. Наша представителка бе Гергана Витанова в дисциплината ката инд. Витанова загуби първата си  среща от представителка на Испания, която за съжаление на четвърт финала отпада и за нашето момиче нямаше шанс да достигне до репесаж и да търси място сред медалите.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...