Начало / Последни новини / Ива Виденова спечели турнира на шампионките в Плевен

Ива Виденова спечели турнира на шампионките в Плевен

Гросмайстор Ива Виденова спечели Турнира на шампионките по шахмат. Той се проведе в хотел „Ростов” и в негов взеха участие десетте най-добри в този спорт. Втора остана Адриана Николова , а бронзовият медал бе за младата Габриела Антова. Първите три получиха картини от организатора и домакин на турнира, народният представител Васил Антонов, член на Управителния съвет на „Българска федерация по шахмат 1928“ и на Международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по православие.

Връчени бяха и две специални награди – на Маргарита Войска – за морал, достойнство и пример в шахмата, и на най-младата участничка Нургюл Салимова. Целогодишни карти за фитнес от един от спонсорите на надпреварата бяха за главният съдия Венета Петкова и състезателките Габриела Антова и Мария Велчева.

Всички участнички получиха грамоти и награди от народното събрание и от Интерпарламентарната асамблея по православие. Отличията бяха връчени от представителите на православната организация Андреас Михайлидис – генерален секретар на ИПАП и депутат в Парламента на Гърция , Закария Куцнашвили – международен секретар и депутат от Парламента на Грузия, Костас Мигдалис – главен съветник на секретариата и Лили Вартанян – съветник на Секретариата на ИПАП. Те са част от делегацията, която посети Плевен за честването на 25 години от създаването на организацията, част от които бяха турнирът на шампионките, пленерът по живопис „Православни ценности” и откритата на 20 май в зала „Рос Арт” изложба „Духовни ценности”. Гросмайсторките получиха бял гълъб и значка на Интерпарламентарната асамблея по православие, която досега е връчвана само на депутати от парламентите на страните, които членуват в православната организация.

Организаторът на турнира Васил Антонов връчи картина и на главния съдия Венета Петкова. Участничките пък го изненадаха със символичен подарък – шахматна дъска с техните автографи и колаж със снимки от надпреварата. „Надявам се да утвърдим във времето този шампионат, дори и под друго название, а защо не и с международно участие като турнир на православието”, каза Васил Антонов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...