Акценти
Начало / На фокус / Иван Динов пренебрегна желанието на Роберт Петров, утре събира отбора

Иван Динов пренебрегна желанието на Роберт Петров, утре събира отбора

Старши треньорът на футболният Спартак /Плевен/ – Роберт Петров остава начело на отбора. Днес дори той проведе тренировката на тима. Решението е на спонсора Иван Динов. След вчерашната загуба с 1:3 от от втория тим на Лудогорец в Разград наставникът обяви, че не желае повече да работи в клуба. Динов обаче не приел искането му. Утре той ще проведе сериозен разговор с целия отбор.
Всички са виновни за слабото ни представяне, а не само треньорът, категоричен е спонсорът. Той не приема извиненията с липсата на терен за нормално провеждане на тренировъчен процес.
„Този проблем е актуален за почти цяла България. През последните две десетилетия нищо не е пипано по спортната база“, заяви финансовият благодетел на плевенчани. Динов уточни, че задълженията му като спонсор е да осигурява финансовата обезпеченост на клуба. „Нямаме парични проблеми. Дори сме сред малкото клубове в Б група при които всичко е изрядно финансово“, поясни спонсорът. Според думите му Община Плевен е направила необходимото за подобряване на материалната база след като още миналата година е кандидатствала по проект в спортното министерство за финансиране на изграждането на помощно футболно игрище. Всеки момент се очаква одобрението.
„Община Плевен няма възможност да осигури пари за помощно игрище и стадион. Като цяло разчитаме на подкрепа от държавния бюджет за отделяне на финансови средства за изграждането на игрището и основен ремонт на стадион „Плевен“. Срамота е областни градове като Плевен да не са получили никаква инвестиция в спортните бази през последните 20 години. В същото време по оперативни програми за селските райони се изграждат стадиони в безлюдни села или пък в градчета, където въобще не се развива футбол“, коментира още Иван Динов.
Той и зам.кмета на Община Плевен – Иван Кюлджийски вече реализират инициатива за събиране на оферти от фирми за да се подмени тревното покритие на официалния терен. „Нека това да е първата стъпка към обновяването на стадиона. Но пак подчертавам, че ще разчитаме на държавни финансови инвестиции за да придобие базата ни нормален вид, а стадиона да отговаря на изискванията за лицензиране. Много се надяваме на министър Красен Кралев. Нека когато държавата помага на други градове да не подминава с лека ръка град Плевен“, завърши спонсорът на Спартак.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...